De APK keuring

Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeersveiligheid, milieu en registratie. Uw auto wordt op een groot aantal punten gekeurd.

Uitgebreid overzicht APK

Voor een uitgebreid overzicht van de punten waarop uw auto tijdens de APK wordt gekeurd kunt u terecht op www.apk.nl.

Wanneer en hoe vaak moet mijn auto gekeurd worden?

Wanneer en hoe vaak uw auto moet worden gekeurd, hangt af van de brandstof waarop uw auto rijdt: benzine, of diesel of LPG.

Benzine:
Als uw auto op benzine rijdt en nog niet eerder is gekeurd, moet de eerste keuring plaatsvinden vier jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze keuring moet uw auto twee keer om de twee jaar APK-gekeurd worden. Daarna ieder jaar. Als uw auto al eerder APK-gekeurd is, geldt in principe de datum op het keuringsrapport. Dit is de vervaldatum voor de APK. Met andere woorden: uw auto moet voor deze datum zijn goedgekeurd.

Diesel of LPG:
Als uw auto op diesel of LPG rijdt, moet de eerste keuring plaatsvinden drie jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze keuring moet uw auto jaarlijks APK-gekeurd worden. U kunt uw voertuig tot twee maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met een of twee jaren verlengd. Laat u uw voertuig meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum.

Auto's ouder dan 30 jaar:
Als uw auto ouder dan 30 jaar is, is er geen APK-keuring nodig.

Webdesign by Media Solutions